Monday, June 8, 2009

h0bi~utk apa???

Salam~~

hui2..dtg dh bdk ala2 comey nih..hehehe..MyEm0.Com



so kali nih nk cte psl hobi..
dlu time kcik2 korg pnh x wt biodata utk mmber??
sure korg ader tulis psl pe hobi korg kn??
antara hobi standard:


  1. membaca buku cerita..*bjet byk gle bku bce*
  2. bermain beskal..*kdg2 beskal pun xdk kat umah*
  3. bermain..*mmg sahla hobi sume bdk2*
  4. memasak..*bkn hobi aku..wee~~*


p/s:tp ckng dh xtulih dh sume 2 ble bg biodata kat mmber..
juz tulis nme,besday(mmg pntg),no phne,alamat,wishes..

ok..blik pd cte hobi td..sure sume org de hobi yg besh2 ble dh mkin matang nih..
tulis blog nih pun slh satu hobi gk..tp bg aku blog nih isi mse lapang aku yg terlmpau byk nih..


pe mksud hobi eh?
Dalam kamus dewan edisi ke4 muka surat 543 baris kelima sebelah kiri menerangkan maksud hobi ialah kegemaran yang diamalkan pada waktu lapang dan bukan pekerjaan yang utama(seperti mengumpul setem,membaca dll).



tp bg aku snang jer..hobi nih mksudnyer wt bnda yg kte rse enjoy n tnangkn jiwa kte.bleh gk wt time kte rse tnsion gle2..nk nangis..mcm2 la..hobi nih xsemstinyer yg skema2..kdg2 mkn eskem milo 2kupang 2 pun hobi gk..

meh2..nk gdik2 tnjuk kat korg pe hobi aku..*clah!nih la pic yg kmu tgk*hehehe..



tgk pic org2 yg aku syg gle nih mmg wt aku rse tnang gle..
mcm gle gk asyik tnung jer pic2 nih tp xpun..stiap kali bkk almari aku mmg ader diorg nih..




dairi..korg ader??nme dairi nih jiji..pe jer yg aku rse mmg ader la dlm nih..even pnh trauma ngn dairi tp aku xserik pun nk tulih dairi..sbb??aku ske la..
to jiji:sory lme gle i xjenguk u..nnt kte spend time 2gether k!




hui..anak sape punye komik la nih..anak Azizud-din la..hehehe..
attention!aku mmg penggila komik!!
maaf!aku bkn nk menunjuk tp nih mmg antara hobi aku..



nih aku bce time aku btol2 tgh tnsion..komik lwak gle babeng punye..
alert!kartunis Malaysia tau create komik nih..bpk besh!




apsl komik nih??sbb komik nih ingtkn aku dkat skola..even xla steruk cte dlm komik nih bdk2 skola aku tp aku ske ulang bce komik nih smpai bpe kali pun xpe..
maceh Zint sb hasilkan komik nih!(wah!mcm kwn baek lak)




nih hobi aku plg besh..smpai mak aku mrh aku pun wt xtau jer..
nih bkn mse lpang jer aku wt time blaja pun nset msti dok sblh aku..
ish2..aku mmg ske sms n smbg2 gne nset..

so kpd sume jgnla ikut hobi aku yg gle lagho nih..byk lg hobi laen yg besh utk korg..
hobi aku nih?biarla aku je yg ske..nk ubh?hurm..blom msenyer lg..
aku sekadar nk kgsi kat korg psl hobi..

conclusion..ape gnenyer hobi??buang mse or isi mse??
bg aku hobi still isi mse lapang..ape pun hobi 2 hak msing2..xkshla mcm mane pun..
bercinta pun kdg2 leh jd hobi seseorg..so jgn slhkn die sbb die blom lg jumpe cinta yg bkn utk hobi..

"Kehidupan ini dipenuhi dengan seribu macam kemanisan tetapi untuk mencapainya perlu seribu macam pengorbanan" ~Pujangga


chiow~~MyEm0.Com

3 comments:

cLah said...

heee...bestla hobi km...
bace komik: sudah tntula sgt best!blhla kt nyibok2 pnjm komik km nuh :)
jiji: eh...tuh diary eh..kt igtkn tuh kaad beday ke ape??wee..diary...kt trauma diary.haha
sms hp : xbpe elok utk kesihtn if gne time study.afte study br msg2 tau..tanye pkcik km pon die akn ckp cen2.hehe

xpe gmah..juz be urself!:)
u're unique in ur own wayyy...hee

p/s:n eit..mane aci pkcik je dpt gmbr tuh...org sini xdpt lak.nak3! :P

rathiqah azmira rosli said...

knpe ko trauma tulis dairi syg?sbb aku ke?ehhe

aZizUd-Din's d@ughtEr!! said...

to clah:maceh nsht2 2...trauma dairi sbb org bce..hahah..zman2 skola..
erk..psl sms 2..hehehe..ok2...xwt cm2 dh..
nk pic 2??
nnt kte bg eh..heheheh..

to rathi:ko ingt lg kisah dlu cyg??
hahahha...