Thursday, July 30, 2009

sihat itu bgus~

heyo00~
hik2..Salam~
aku sbnrnye bru nk kebah dmam nih..
2ari dh xleh bgn xleh tdo..MyEm0.Com
dmam tr0k+asma tr0k..gle sume tr0k thp kritikal(btol xtipu)
smpai pg 2 klinik gkla..

1st klinik:1030am,280709
aku xdisyaki kna h1n1 pun..doc juz ckp aku nih ala2 xpndai pkai inhaler asma aku+mkn byk sgt buah..apekah?
dlm ati aku rse nk jerit jer kat pkcik doctor 2..pekehe aku xreti lak dh sejak skola rndah aku pkai..

2nd klinik:0900am,290709
time nih kritikal gle smpai nk ckp pun xleh..yg xhengat nyer leh lak xdk klinik lg bkk time nih..
wt sakit ati jer..aku dh smpai xleh nk nafas dh..MyEm0.Com
nasihat wt rakan2 yg ala2 berniat nk bkk klinik sndrk aku syorkn time stat bekerja ala2 kol8pg la eh..ph2 jgn s0h pekerja dtg dlu tp anda dtg sejam lg lmbt..pekehe sume nih??iklan jap..
nih mmg aku xthn..merase la gk pkai mask utk sape2 yg disyaki h1n1(pdhl aku sorg jer pkai time 2)..hahaha..siap kna kuarantin*btol ker ejaan nih?*

d0c 1: awk ader sakit jantung?sudah berumahtangga?umur berape?pnh menerima rawatan disini??

aku:(dgn tercengang n xleh bernafas nyer aku menjawab tak!(dlm ati~cptla aci aku xthn dh nih!nk tau umo aku tgk kad pengenalan la..kn dh bg td..haih!)

dibekalkn mask n kna dok jauh dr sume org+mendapat pndangn jelik+mcm nk mati tggu 2nd doc(bjet lg terer bab nih)+smpat tdo lg(yela dh xtdo smalaman)..bru la 2nd doc dtg..ape la mslh diorg dtg lmbt2..ad0i..anak rmai sgt kot+xdk org gaji(xpe2 aku +ve thinking)

doc 2:awk ader sakit tekak+sesak nafas+demam+selsema+sakit2 bdn+pening kpla?(sume simptom2 h1n1 die sebut~dan sumenyer ader kat aku..ad0i!)...bla...bla..bla...

aku:tunduk+angguk+nk cpt blik sbb ngantok gle..

doc 2:jgn isau eh..kalo 2ari lg awk xsihat g hospital tau..wt check up 4 h1n1..tp sy yakin awk demam biase jer nih so relax k..

aku:dlm ati~nk balik!!!!ngantok!!

blik jer umah mak aku check inhaler aku..aku dh terbongkang ats katil..gle ngntok(tdo itu satu nikmat)..tb2 mak aku menjerit..bpk terkejut..

umi:long..tgk inhaler nih dh expired la..pttla kmu xok2 asma..
aku:krohhh~~
umi:umi pg bli yg bru tau..
aku:yela..krohhhh~~~

2la ctenyer..doakn aku sihatla eh..
arap2 selsema tuttt 2 xkna kat aku..ad0i isau gk nih..
tb2 adik aku lak dmam..adeh..aku ker sbbnyer??

p/s:aimi clah dh sihat ker blom eh...msg kte eh..missing u all..T_T

so utk sume..jge kshtn ckng nih btol2 tau..kalo sakit skit pun bwk2 le ke klinik..kalo ader yg bising psl duit ckp kat mereka kalo dah tr0k sakitnyer kna byk duit gk kn?xksh la ape jer sakit yg dtg doa byk2 pd Allah..
biase la manusia..ble sakit bru ingt Allah sesungguh2 nyer(aku pun)..


Usaha kita menjaga itu diberi pahala padahal, sihat dan sakit itu adalah anugerah dari Allah.Kita jangan persoalkan hak Allah yang ingin memberikan sihat atau sakit pada kita. Yang disuruh kita perhatikan ialah usaha kita menjaga kesihatan itu.
akhir kat..chiowz~

4 comments:

rathiqah azmira rosli said...

zmah! ko cuti gak ke

cLah said...

gmah..
are u okay dear?
u sound worse.. :(

sme saket2 skrng..
kt still selsema.
ime still selseme batok.n lemah bdn.

ya Allah
sembuhkanlah pnkit2 kami semua..
amin..

jgn lupe gune ubt yg blm xpired tau!!hehe

aZizUd-Din's d@ughtEr!! said...

clah:kte dh ok skit...
tggl btuk2 jer..
agk tr0k gk la ari 2...
seb bek kat umh..
huk2..

rathi:ye cyg..aku cuti..ahd nih blik la..

Dr@imi said...

cik gmoh..
the result of my blood test=undefined
haha..
sbbnye..hospital tanak buat!^0^
adeh..kt dah x demam jd diorg xnak buat..takpela..lg bagus kot!
tp kt dah ok dah skrg nie..alhamdulillah..berkat doa diri anda dan mereka2~trimas semua!!
huhu..neway..my flu still does not resolved yet..masih kehijauan2 bak pokok2..ah!apakah?~

apepon..seterusnya..jagalah kesihatan anda!dan berjaga2 la dgn H1N1..anda yang menentukannya!~
hehe=P

take care mokcik kolot yg comot!(sedapla plak..kolot ngan comot..mcm masok aje!hehe)