Saturday, January 23, 2010

hidup sendiri...

Salam..hei..
kali nih entry relax skit..
aku rase cm agak tertekan bace entry aku sebelum nih.
berunsurkan tekanan jer..hehehe..

aku baru jer 3weeks duduk rumah sewa..kehidupan aku memang xbanyak berubah..

aku tetap manusia yang same..tetap cumil..^_^
hidup sendiri nih memang banyak cabaran sebenarnye..
aku sendiri x sedia untuk hidup sendiri..
tapi sampai bile nak tunggu..sampai dah kawin?haih..lmbat lg 2..

hidup satu rumah dengan mereka-mereka yang aku memang tak rapat time semester lepas..

aku sendiri tak sangka akan hidup dengan mereka2 ini..

benda2 yang aku xpernah lakukan sebelum nih aku dah kena belajar sekrang..

1) beli barang dapur dengan sendiri..(xpernah2 aku beli time aku duduk rumah)
2) kena bayar bil air n api..yg lwknye aku xtau mcm mane nak bce jumlah yg perlu dibyar pdhl terang2 die dah tunjuk..memang bebal la aku nih..
3) kemas rumah..sapu sampah..buang sampah..(kalo kat rumah memang mak aku jer yang buat)
4) tegur2 jiran a.k.a makcik2 yang slalu duduk bersembang dpn rumah diorg..(nih aku memang paling susah nak buat la)


tp its fun sebab dapat try hidup sendiri..dapat berdikari..dapat merasa duduk rumah sewa..dapat kepuasan kemas rumah..dapat latih diri jadi suri rumah..hehehe..


p/s: kat umah ktorg ader bodyguard umur 3thn..name die firas..sangat2 protected oh..

kalo selagi kitorg xmasok umah die sure tggu dpn rumah..swit sgt kn??

chiow!

2 comments:

cLah said...

feewit..dah besar rakanku ini..
nnt if da de kete sindrik..lg terasa besarnye..
kenea pam tyr sendiri.isi mnyak sendiri..
keje2 our papa daddy kt..huhuhu..
eyh..sape firuz..u nvr story morry me pon? :D

aZizUd-Din's d@ughtEr!! said...

hehehe...btol2...
dh dkat2 tua nih..
housemate kte pun pggl kte mama..
wawawa...
terasa sgt tua..
not firuz syg..
firas..
bdk keck..tp xcke die dh..
huk2