Monday, August 30, 2010

marah biarla kena dengan masa dan tempat.

Salam...hi semua...
hari nih pagi2 dah bangun tido..
kalau ikut ngantok memang taknak bangun la..
tapi teringat keadaan aku dari hari jumaat sampai ahad yg agak memilukan..

aku tido memanjang..konon2 nak cover ketidakcukupan time tido last week..

alih2 terlebih tido sampai mata panda timbul..huk2..


nak marah dengan diri sendirik sebab still xsedar2 diri yg cukup suka tak menghargai masa..
dah smpai dateline kena anta project baru nak terhegeh2 buat n mulalah salahkan ape saje kecuali diri sendrik..hehee..

sentuh bab marah2 nih..kalau nak marah biarla pada time yang betol..pada tempat yg betol n pada orang yang betol..janganla marah tak kira tempat..janganla marah depan orang ramai..biar marah macam mane pun janganla sampai orang panggil pun tak layan..betol2 tak dengar nanti baru tahu..sampai terpakse dipujuk baru nak recover..masing2 diri dah besar,kate dah matang,kate dah remaja..tak kan nak marah sampai merajok..sampai orang yang tak berkaitan pada masalah kena skali..haih!..


bukan nak tuju pada sesiapa..tapi ini general keadaan..terutama gender aku..kalo marah memang tak pikir..aku paham sebab aku juga macam 2..marah dulu baru pikir..akhirnya baru sedar yang ati orang lain lagi sakit dari ati kite..kalau marah selalu darah tinggi pun dapat..


maafkan.sudah.titik.bukan susah..dari kecik kite belajar bile orang buat kite maafkan orang 2..sudahla..jangan diambil kira sangat..manusia nih bukan sempurna..selalu buat silap.jadi sudah2la..maafkan saja.


bila marah segala kebaikan orang yg kite marahi hilang..tinggal keburukan..2 memang lumrah..kebaikan tak diingat..keburukan je..kecian pada orang yg buat salah..memang patut dihukum tapi berpada2 la..jangan sampai tahap yg kritikal kalau hukuman 2 tak setimpal dengannya..ingat..die juga punya perasaan sama macam kite..


done!

1 comment:

nursarah said...

tak elok marah2. nanti kena darah tinggi baru tau. hikhik

banyakkan sabar dan rasional itu yg penting. hehe