Thursday, December 16, 2010

antara hadiah dan surprise party korang prefer mane??[30markah] =p

Salam..sila jawab soalan karangan yang bertajuk di atas..kalau dapat jawab aku bagi choki2 punye pembungkus dengan air tin or air kotak[korg boleh pilih nak perisa ape]..

hahaha..konon2 banyak duit nak seponser semua tu..maaf ye..saya nih kering duit sikit..=p

so antara hadiah or surprise party korang prefer yang mane satu untuk sambutan hari lahir,sambutan ulang tahun kahwin,kapel,tunang,cerai,rujuk balik,cerai talak tiga?

banyak yang besh and yang tak besh bile dapat hadiah dan same jugak la macam surprise party pun..

MEH CHEK NAK HABAQ MAI KAT HANGPA SEMUA!

SATU

hadiah : kalau dapat hadiah besh2 korang boleh simpan or pakai sampai akhir hayat korang..syok wo!lagi2 kalau dapat kereta ke,rumah ke..kan besh..tak payah susah2 simpan duit nak beli sume benda tu..orang dah kasi kot..

surprise party : time party tu tangkap la gamba banyak2..nanti boleh buat kenangan abadi..boleh tunjuk kat anak2,cucu2,anak2 sedare,anak jiran,anak mak leha..anak mak leha?????



DUA

hadiah : kalau korang dapat hadiah yang memang korang tak nak..eh macam kejam je tak nak kan..ok2..yang korang tak berkenan..sure korang tak guna sangat kan?jadinye membazir je duit si pemberi hadiah tu..dah berlaku pembaziran..kan amalan syaitan tu..ish2..=p

surprise party : surprise party korang memang gempak gila la sampai YB,VIP,VVIP segala datang untuk memeriahkan majlis..duit beribu2 habis nak beli macam2 untuk majlis korang tu..sah2 la beratus2 yang hampir mencecah beribu2 kan..tak kan nak bagi YB makan roti canai je kot..paling koman KFC..=p.
nah!disitu berlaku pembaziran lagi sekali..kan amalan syaitan tu..=p



TIGA

hadiah : kadang2 korang dapat hadiah sikit gila tapi bermakna..kadang2 korang dapat hadiah yang berlambak2 tapi tak bermakna langsung..kot2 kawan korang nak pedajal kan korang dia bagi kotak kosong je..makan dalam tu..hahaha..


surprise party : orang boleh buat surprise party untuk korang ada la dalam dua tiga kali seumur hidup..tu pun kalau dapat merasa kalau tak memang tak merasa langsung..


EMPAT

hadiah : tak semestinya mahal tapi bermakna..

surprise party : kalau yang surprise kan korang tu orang yang korang sayang dah cukup dari beribu2 orang datang tapi korang tak kenal pun.



LIMA

hadiah : hadiah pun boleh jadi benda yang swit or sour..hahaha..

surprise party : kalau anda ada penyakit yang membawa kepada kematian yang simptom2 nya tak boleh terkejut baik korang pesan awal2 pada orang sekeliling anda jangan buat surprise party untuk anda..nanti tak pasal2 mati sebab surprise party sendiri..huhu..





rasanye cukupla aku bagi 5 isi..elobrate la sikit2..boleh capai 28 markah tu..hehehe...eh..ini isi aku pikir sendiri tau..jangan marah eh kalau ade yang salah..saya murid baru belajar..kalau salah tolong lempang je..lalala..


notakaki : kalau aku prefer dua2..buat surprise party dan bawak hadiah sekali..tamak gila kan??

done!

1 comment:

zati said...

prefer surprise party sebab kalau bagi hadiah macam dah familiar sangat & semua orang pom boleh bagi hadiah tapi kalau surprise party..sampai mati tak lupe ouhh kenangan tu =)