Thursday, December 2, 2010

10 bunyi yang begitu indah


Salam..hi semua..

semalam korang tengok tak Bersamamu TV3 tu??tak tengok??tak pe..hehehe..takdek sape nak marah korang pun..aku tanye je..jangan la buat muka cuak..=p


sejak jadi surirumah tangga tak sepenuh masa ni aku lebih luangkan masa malam aku dengan tengok rancangan2 yang aku tak tengok time jadi pelajar..wah!konon2 betol2 dah habis belajar..come on la imah,sekerat pun tak sampai lagi..


semalam episod suara yangbegitu indah..[aku
pun tak ingat sangat tajuknye..]

cerita pasal budak2 bisu and pekak..aku rase bagusla Bersamamu sekarang sebab dah banyak cerita pasal yang lain..yela kalau dulu cerita pakat miskin je semua nya..sekarang diorang dah tengok yang lain jugak..


semalam air mata ayu aku jatuh[cirit sambil tulis ayat nih kerana sangat geli]..


ade seorang budak tu ditanya bunyi ape yang die paling suka..die cakap bunyi kucing..
ok2..maybe aku tulis nih macam tak sedih langsung pun..tapi budak tu sangat2 usaha bercakap sambil guna isyarat tangan..huhuhu..

kalau aku ditakdirkan Allah untuk jadi pekak satu hari nanti..aku akan rindu banyak sangat2 bunyi or suara..


1- Azan..


2- bacaan Al-Quran

3- mak ayah aku panggil aku long..[arghh!tibe nak berair mate nih]


4- adik2 aku panggil aku..[even kadang2 rase annoying gila..hahahaha]


5- kawan2 punya suara..serius sure rindu gile..


6- bunyi hujan..[aku memang suka gila bunyi hujan]


7- bunyi piano..


8- suara suami aku[nih kalau aku dah ader suami la..poyo je.]


9- bunyi angin[damai je]


10- for sure la suara aku paling aku rindu..kalau dah pekak memang tak kan dengar suara sendiri pun..T_T



so hargai la ape yang ada pada kita sekarang.. :)


done!

2 comments:

alinac lover said...

SEDEY PULAK ENTRI NI
UHUK2~

fara said...

betol tu.
kite patot bsyukur dilahirkan dgn sempurna sifatnya kan!