Tuesday, December 15, 2009

zaman kanak2 80/90 an

salam..hye2..
aku juz nk paste jer satu article yg aku rase akan tersengih2 bile bace..
serius r..aku still sengih nih..
so aku nk kongsi kesengihan aku dengan korg..MyEm0.Com

budak2 yg lahir pd thn 70/80/90an
mesti ingat mase skola rendah dulu:
p palang s:kalau korang tak ingat korang memang ader masalah..
MyEm0.Comkat skola ade salesman jual buku cerita.ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau.salesman susu pon camtu gak(jangan buat tak tau lak eh)
MyEm0.Com kat library, budak2 mmg baca buku tapi just tengok gamba je.bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku.
MyEm0.ComRMT kat skola mkn tak best, tp yang berduit pon join RMT, tak phm....(buat pengetahuan semua RMT tu stand for Rancangan Makanan Tambahan)
MyEm0.Compakai pensel box yg bole bukak depan belakang, pastu ade sharpener kat tgh2 die.
MyEm0.Commain lwn pemadam, syg nak guna untuk padam.padahal itu fungsi sbnr, utk padam!hahahah..
MyEm0.Compakai pembaris yg bergerigi, kat dalam ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.
MyEm0.Comcikgu pakai pembaris kuning panjang.Ade pemegang kat tengah tp tak penah nmpk cikgu pegang pon kat situ.- bulu ayam jd ramping kerana sering dijadikan rotan.
MyEm0.Comtime pendidikan seni, lukis sume boleh tapi bile time kaler sume hampeh.ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolajla, ape la...(aku paling tak suka time kelas seni)
MyEm0.Commain game 2D.super contra, supermario, street fighter, sume pakai tape.
MyEm0.Comjam tgn Boy London jd idaman, sbb boleh tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.
MyEm0.Comtakut BCG tp lepas inject poyo la pulak...
MyEm0.Combalik skola beli JoJo tak pon Dendang.Tora pon best gak.Beli semata2 nak mainan, coklat die tak mkn pon.
MyEm0.ComKasut berlampu kat tapak, yg iklan diekat tV bole tembak alien tu...
MyEm0.ComSiri kartun; power rangers, ultraman,transformers, ninja turtles,Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.

bile aku bace aku teringat kat kawan2 tadika aku,skola rendah,skola agama,skola menengah..haih..betol kata orang zaman sekola paling besh sebenarnye..sebab tak payah pikir pasal ape2 pun..juz blaja n main sepuas hati..
jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 tak smpt lyn bende2 ni.

kite akan sentiasa berubah , cume asal-usul kite yg permanent.huhu~
chiow~~

2 comments:

cLah said...

heee..cumelnye post anda..
yesla..teringat zmn knk2 bile bce sume ninh..
kt plg suke dulu bli pembrs yg ade air..bnyk glitter2 dlm tuh..cam addcted gle..ble pkr blk..lawak jgk rasenyer..ehhe

aZizUd-Din's d@ughtEr!! said...

hihihi..
comey kn..
kte pun cke pmbris 2..