Wednesday, July 28, 2010

hargai orang sekeliling kite..

Salam..hi..
pagi2 tadi sebelum pegi clas aku sempat bukak tv jap..

almaklumla rumah dah ader tv cikalang..sume benda nak buat depan tv je kejenyer..

tapi pagi2 bute mane la ade movie2 yg besh pun..jadi aku tengok la MHI..

nasib aku yg suci nih dapat la tengok ally iskandar yg bujang 2..aku minat kat die sebab
bile die jadi pengacara MHI sangat besh jdnye MHI 2..^_^


ok2..bukan 2 yg aku tertarik dengan die..aku tertarik dengan kate2 die..

die cakap hargai n puji orang sekeliling kite selagi mana kite mampu..

hurm..tertarik gak aku sebab nyer kite nih jarang nak puji orang..


alasannyer

1) tkot orang cakap kite kaki bodek

2) konon taknak bagi org yg kitr nak puji 2 riak..huih!MULIA GILE ATI..

3) kedekut nak puji..


lagi satu hari selasa aku ader clas arab dengan sorg ustaz nih..seperti biase ustaz nih rajin cerita..die cakap kalo dekat negara arab,konduktor bas mintak duit tambang pun panggil Yahabibi..kite nih panggil sayang2 sume dekat kekasih kite je..kawan2 oi2 je kn..hehehehe..






notakaki:aku pun taktau ape aku merapu neyh!

done!

2 comments:

nabilah_2908 said...

hmm...bagus n3 ni... (^_^)

tp kan...kalau kita tiba2 panggil konduktor bus tu sayang...sure dia pndng pelik jer kt kita...betul tk..? ;)


jom ke APA KATA HATI pulak,
DEAR FOLLOWERS

kobEj0rdan~ said...

if semua org kat dunia menghargai setiap org yang berada disekiling die, dpt bygkan x mcm mana dunia ni akan jd??sgt2 lovely!best dan aman! :))

swit blog ni:) keep it up! i follow
jempot dtg blog i, ade gambar baby saye! follow la skali ea